roadtrip.


sitter nu i bilen på väg till släktträff.

 

 




beauty is to make rights and wrongs.



tänkte jag skulle visa er vad som fanns i min lilla påse från bodyshop.
har endast hunnit använda en av produkten så kan inte riktigt ge en recension förrän om ett tag, men det ska bli spännande :)


jag har väldigt känslig hy speciellt ansiktet. min kropp tål väl de flesta krämerna, det enda som går fel är väl i princip att jag har så torr hud att om det är en "inte-så-fet"-kräm så suger min kropp åt sig den och sen är den liksom long gone. mitt ansikte däremot är väldigt känsligt så därför när jag väl hittar ngt som funkar så håller jag mig till det och en dag ska jag visa mina varje dag produkter som mestadels består av en eller två st.

men sen tänkte jag: "hey, varför inte go all out och testa massa olika saker? jag vet ju ändå vad och vilka produkter som snabbt får mitt ansikte och bli helt igen" så df tänkte jag börja med det :) så jag ska försöka använda den produkten jag recenserar i cirkus en vecka för då lär ju huden reagera om det skulle vara ngt som inte passade just min hy (eller ansikte blir det).

men anyways här kommer innehållet i min bodyshop påse:




1. flaskan är en eye make-up remover (det är den jag har testat)
2.
den första burken är en inpackning (ska testas imorgon)
3.
den andra burken är ett body butter av den nya kollektionen  chocomania (testas också imorgon)
4. ett lipgloss som jag fick på köpet





vem är jag? - dag trettio.

dag 30 – min musiksmak

 

min musiksmak är så otroligt bred. jag älskar och lyssna på gammal soul och jazz men även modern soul. gillar och hitta okända artister på youtube som jag sen märker blir kommersiella. och på senare tid har jag fastnat väldigt mkt för kizomba och souk. ger mig en känsla av harmoni, sol och paradis.

artister som står mig nära hjärtat är:
india arie, stevie wonder, john legend, john mayer, adele, sara tavares, ray charles, chris brown, the gap band, tracy chapman, zaho, josh kumra, natasha bedingfield, jah cure, tarrus riley, gyptian, veronica maggio, coldplay, mampi etc.



time to train.


då var det dags för andra spinningpasset denna veckan, har mitt sista på söndag. men körde däremot styrketräning både tis och ons och vilade igår.

va en sväng in förbi stan i lund och sprang in en vända på body shop. fick med mig lite nya produkter hem som jag tänkte testa. kan visa sen om så önskas :)




vem är jag? - dag tjugonio

dag 29 – 5 saker på min bucketlist

 

har försökt tänka massa under dagen på just den här punkten. och egentligen känns det som att det borde vara rätt givet, men det va inte så lätt som jag trodde.



1. hoppa skydive
2. åka till varje världsdel (bara sydamerika kvar)
3. lära mig franska
4. flytta till ett varmt land
5. jobba som volontär





passion for fashion.


igår kväll vart jag inbjuden till vip kväll i butiken topshop ute i nova lund. och självfallet tog jag med mig min jensan för lite shopping. väldigt kul faktiskt, trots att allt gick väldigt fort. vi gick i princip in och ut på ungefär tjugo min. jag hade självklart sen innan kollat ut ungefär vad jag ville ha och det vart bara ett par örhänge för resten jag ville ha hade dom bara i webshopen och inte ute i butik.






i min goodie bag, förutom örhängena :)





everybody needs some romance.


ibland är jag så tacksam för att jag inte har världens allt för romantiska pojkvän, då uppskattar man deras små infall mycket mer. och i förmiddags fick jag en liten söt surprise :)

det började med att han sa att han hade ngt till mig, och ovan som jag är så skratta jag bara till lite, så kom han in i rummet med knuten näve och bad mig sträcka ut handen och vips trilla denna lilla saken ner i min hand :)

 

så tog jag ut papperslappen och vekla ut den och här är resultatet:

 

vilken fin man! det lilla gör verkligen så mycket och jag är tacksam för att jag har honom!

 

 

 




vem är jag? - dag tjugoåtta.

dag 28 – ett ögonblick

 

ett specifikt ögonblick jag aldrig, as in a l d r i g, glömmer var när jag och mädz va i los angeles och skulle gå på konsert för att se vår älskade india arie. mitt i allt spelas ett munspel och ut kommer the stevie wonder! inte bara för oss utan till och med för india blev det en överraskning. och denna lilla tillställningen höll till i wilshire theatre så det vart i en liten teatersal utan vakter och utan staket och man kunde komma så nära på som mitt framför scenkanten. och det vart en sån helt otrolig känsla och verkligen känna närvaron av dessa två helt fantastiska artister och jag kunde verkligen andas in deras närvaro. helt otroligt!



stevie wonder and indi arie, 2006





spegel spegel på väggen där...


idag va jag och mami iväg en runda på lutz och inhandlade min stora fina spegel :) så jag ska köra hem den hit på torsdag eftersom jag måste låna en lastbil och köra! vågar jag det!? neeej! haha så får försöka hitta ngn som kan hjälpa mig med det :) *längtar*

har även fixat lite påskägg till alla mina små barn!

sen vart det direkt till spinning och det gick bra, håller fat vid detta nu då det verkar ge mig motivation till att fortsätta!

nu är maten strax klar på spisen så får fixa det... have a nice one!




vem är jag? - dag tjugosju.

dag 27 – min favoritfödelsedag

 

jag har ingen favoritfödelsedag om jag ska va ärlig och hade jag haft någon så hade det inte varit en specifik. jag har haft turen att ha haft världens bästa födelsedag nästan varje år med god mat, härligt väder och underbara vänner, familj och släkt. sen presenterna är ju bara bonus men dom har aldrig varit fel heller :) och har det varit ngt som jag extra gärna önskat mig har mina föräldrar sett till att jag fått det, så jag är dom evigt tacksamma. inte bara för presenter men att dom alltid finns där när jag behöver ngt.



vem är jag? - dag tjugosex.

dag 26 – mina rädslor

 

min största rädsla är alla dessa kräldjur såsom ödlor, ormar etc. jag vet inte varför jag inte klarar av dom. inte ens dessa små geckoödlorna och då finns dom i mestadels av husen i filippinerna. dom är ju till viss del söta och nödvändiga men ändå, är alltid rädd för att dom ska tappa greppet och ramla ner på mig i mitt hår eller så. usch, ryser nu!

sen en annan rädsla jag upptäckt med åren är faktiskt havet. du har ingen chans mot havet, det kan sluka dig på sekunden och du har ingen makt alls och med en väldans tur kanske du kan ta dig ur det. har bevittnat en fullvuxen man i thailand drunkna och även en fullvuxen man i usa nästan drunkna och det va skrämmande. att havet bara kan sluka stora delar av mark så som tsunamin gjorde. ja, det går inte och göra motstånd vattnet slukar en. därför när jag är utomlands så brukar jag aldrig vilja simma ut längre än liksom till midjan men mestadels sitter jag där vattnet möter sanden och ba glassar. det funkar precis lika bra för mig :)


 




new week.


nu börjar en ny vecka och dagen började med en skön sovmorgon och sen tvätt. emellan tvättarna sprang jag till gymmet för och gymma lite och sprang tillbaka :) det tog tre minuter att ta sig dit så det va piece of cake. ikväll ska jag på möte med jobbet och det ska bli intressant. man ska göra en liten presentation om sig själv, och alla som känner mig vet att jag hatar sånt där. bläää men det ska nog gå bra, har träffat några av dom redan :)

en special order från jen är att jag ska skriva att hon är bäst (vilket hon faktiskt är) so here u go jenn: du är bäst!

nu ska jag kolla upp när lilla glassfabriken stänger så att jag och en kompis hinner ta en glass innan jag ska iväg på möte :)

ha en trevlig start på veckan!



vem är jag? - dag tjugofem.

dag 25 – det här saknar jag

 

det här vart väldigt enkelt, det finns ingen tvivlan på att jag saknar mitt andra hemland filippinerna. vill dit nu, nu, NU! men jag får vänta tills jag sparat ihop en massa och då åker jag och gubben troligtvis. allt beror på hur mkt vi lyckas spara ihop för jag vill ju kunna visa gubben mitt älskade filippinerna samtidigt kunna göra massa roliga saker :)




bohol beach resort, bohol

 

åker jetski vid hotellet shangri-la, cebu




vem är jag? - dag tjugofyra.

dag 24 – min favoritplats

 

nu måste jag igen hinna ikapp några dagar eftersom att jag inte hann i helgen. det vart lite för mkt.

anyways, favoritplats? hmm, jag kan faktiskt inte riktigt komma på ngn favoritplats där jag gillar och spendera tid på då jag mest slappnar av hemma. sen nu när solen börjar visa sig är hela staden och överallt min favoritplats så länge solen lyser där :)

men däremot gillar jag och vara hemma hos mamma när hon har gäster, är alltid så mysigt. men vad säger man? borta bra, men hemma bäst. trivs nog allra bäst hemma och det är väl tur det!



vem är jag? - dag tjugotre.

dag 23 – en låt som får mig att gråta

 

denna låten ligger mig nära hjärtat och jag verkligen älskar john mayer. låten heter john mayer - slow dancing in a burning room.

lyssna på den här



vem är jag? - dag tjugotvå.

dag 22 –en bild på mig, tagen av någon annan

 

den här bilden är tagen av jensan min, efter att vi blivit sminkade på make up store. vi hade en jättetrevlig dag och kommer aldrig glömma det. sitter på en restaurang som heter mando och som har god och trevlig mat.

 




sweat is only fat crying.


kör gärnet på the gym, nu ska det svettas för d blir inget pass idag, får bli imorgon ist.

 




why wake up when you can sleep.?


arrgghhh, jag ångrar att jag vaknade imorse.
sov så sjukt dåligt inatt pga av mardrömmar från både mig och gubben, orolig för att klockan inte skulle ringa och ja, etc. nu känner jag mig bara halvt irriterad och trött, hungrig och stressad. haha, kan det bli bättre?! en salig mix av livsglädje.

ska träna senare på kvällen så d får kompensera :)

nu ska jag försöka vila lite sen blir det en snabb tur till özen och en låååång runda på stan innan träning.





vem är jag? - dag tjugoett.

dag 21 – något jag oroar mig för


det enda jag kan komma på som kanske kan komma att oroa mig är hela den ekonomiska biten den närmsta framtiden. iom att jag ska börja plugga så finns det en chans att jag måste jobba mindre vilket gör att pengakassan blir allt mer mindre än vad den är nu. dessutom får jag inte ta lån (av min pappa, han tycker det är så onödigt) jag får inget bidrag iom att jag pluggar i danmark och den utbildningen är inte csn berättigad. så mitt enda val är och jobba för och få klirr i kassan. anywho ska försöka lösa det på bästa möjliga sätt och det lär ju lösa sig på ett eller annat vis :)





vem är jag? - dag tjugo.



dag 20 – mitt senaste köp

 

häromdagen var jag inne på vero moda, dom hade öppnat en ny butik och hade därmed 25 % i hela butiken, så jag slog på stort. köpte mig tre par byxor och glad för det är jag, för dom satt som en smäck.




kli i fingrarna.

jag ba känner hur allt återigen börjar falla på plats.

skolan börjar om två veckor, ska bli så sjukt spännande. det kanske jag inte har nämn btw. ska börja på en utbildning till indredningsarkitekt. den är i köpenhamn och pågår i först tjugo månader sen i ytterligare 15. är taggad till max.

dessutom har jag hittat massa fint till våren och sommaren som jag bara dör för. längtar tills allt finns i min garderob och skohylla. och allt detta trots no sunshine, bra jobbat! :)

sist men troligtvis det som går först är träningen, har varit sjukt duktig i snart en vecka och tränat sex gånger på sju dagar. grymt! däremot har jag inte dragit igång ngn diet för ville komma igång med träningen först iom att det är det som jag tycker är slöast och komma igång med. men ja strax sätter den igång igen.

nu är äntligen hemma på och det är självklart att jag tittar på det :)

ska iväg om ett tag och träffa en gammal klasskompis från gymnasiet!

ttyl....



rösta på mig.

god förmiddag på er!

ville bara dela med mig om en tävling jag gått med i, och det är bara för er att gå med också. speciellt inriktat till er som gillar inredning. skapa ditt eget rum efter att du röstat på mitt och länka mig ditt bidrag, så röstar jag. give and take! :)

mitt bidrag ser du här

rösta, rösta, rösta!





vem är jag? - dag nitton.

dag 19 – vad jag åt idag

 

idag har jag ätit både det ena och det andra. min frukost/lunch blev på kniv och gaffel med jenny. då åt jag spätta med potatis, remoulade och lite sallad. innan träning åt jag en liten bit smörgåstårta, återkommer till den om en liten stund. och nu till kvällsmat blir det köttbullar och potatis som jag inte kommer kunna lägga upp en bild på iom att det inte är klart :(

däremot har jag en bild på min bit smörgåstårta jag åt innan idag. måste bara ge min mami cred för det. jag vet att alla tycker mammas mat smakar bäst men jag kan garantera att MIN mammas mat smakar ännu bättre. moahahha. mami är världens bästa kock och det är synd att hennes talang inte haft möjlighet och mätta allmänhetens hunger. mamma borde öppna en restaurang eller rättare sagt borde ha öppnat en. hon är lite äldre nu och vill inte att hon ska anstränga sig. men man kan ge henne vad som helst i uppgift att laga och hon gör det galant! och tacksam för det är jag för det går tydligen i arv. jag älskar matlagning och gillar hitta på nya saker och det smakar oftast otroligt gott. min gubbe klagar inte.

mammas smörgåstårta.

 

 

 



the way to a man's heart is through his stomach..


igår blev det pizza på menyn och det va verkligen uppskattat! gubben tyckte det va supergott vilket gör mig väldigt glad. the way to a man's heart is through his stomach...

snart bär det av mot spinning, ska ba ner och hämta sista tvätten som är på tork!


preparation; onion, mushroom, garlic oil, ham, shrimp, tomatoes and feta cheese




before it goes in the oven, yummie!





spin spin spin.....


jag har blivit kär........ i spinning!

jag har nog verkligen hittat min grej. inte bara att jag orkar varje pass, utan jag tycker verkligen det är roligt. och jag tar ut mina krafter in till det sista och det känns verkligen skönt! inte nog med det så har jag lärt mig och gå helt själv och även då tycka det är kul. im in focus to the fullest!

har fått spraymålat min älskade möbel och nu väntar bara en slut touch med pensel målning :) före och efter bilder kommer att läggas upp så fort jag är helt klar. funderar på att skriva en liten text också men känns som att jag kommer störa stämningen på möbeln.

sen har jag även satt igång en del på min tavla, likaså där kommer bilder komma upp :)

och jag är hittat mitt nya projekt som kommer bli smashing, det är bara till att vänta och se. jag är helt stolt över att jag ska ta mig an det, det kommer bli suuuupersnyggt!

nu har jag förberett för pizza (homemade!) mkt viktig detalj där. väntar bara på att gubben ska höra av sig så att jag kan sätta igång, vill ha den varm och nybakad till att han kommer hem!

hoppas ni haft en supernice helg!





vem är jag? - dag arton.

dag 18 – något jag ångrar

 

jag försöker alltid att göra allt jag kan för och slippa ångra ngt jag gjort eller sagt. och visst finns det massa saker som jag kanske inte borde gjort eller sagt, men det är inget jag ångrar, för det är faktiskt det som gjort mig till den jag är. pga av de misstagen så har jag lärt mig och på så sätt gjort en personlig utveckling. därför kan jag inte riktigt valja ut ngt jag ångrar. det är vad man gör det till.






vem är jag? - dag sjutton.

dag 17 – en bild på mig själv för tre år sedan

 

den här bildena är tagen 23 maj 2009 och det enda som egentligen skijler är att jag har kort och mörkt hår. saknar ändå friheten med det korta håret och det gör kanske att man ser lite mer vuxen ut, men jag älskar mitt långa hår och vill gärna ha det långt ett tag till iaf. sen vet man aldrig, jag är en jäkel på och byta hårfärg och längd, ja jag har i princip haft alla möjliga frisyrer och färger. däremot aldrig rakat av allt och det lär jag aldrig göra heller. eller?!



 



i need money.

asså jag ba känner att jag vill ha så mycket att jag behöver massa pengar och fort! haha
det triggar mig till och verkligen satsa på min utbildning så att jag kan säkra min framtid med en fet månadslön. det lär ta tid och ta sig dit, men jag ska nå dit. blod, svett och tårar må det bli, men det lär det vara värt!

än så länge har jag två jobb, men det drar inte in storkovan, kanske får skaffa mig ett till :o
jag kommer falla ihop haha!

jag har en liten plan som kanske kan dra in lite, lite pengar tillfälligt... vi får se..

hoppas ni har en fin fredag, nu är det dags för the vocie och lite maauud! :)






vem är jag? - dag sexton.

dag 16 – det här upprör mig

 


det finns väldigt mkt som kan uppröra mig men under vissa omständigheter, som tex på morgonen eller under tjejveckan allt beror ju på.

men något som alltid upprör mig är fattigdom, utnyttjande av barn och även folk som behandlar andra illa.

min släkt på mammas sida är inte fattiga men definitivt inte rika, man kan säga att vi lever mellanstandard i filippinerna men det tack vare min mamma och moster som jobbar hårt här i sverige för och kunna hjälpa siin familj i filippinerna. och dom är otroligt tacksamma för allt dom får och för utbildningen barnen kan gå, vilket gör mig väldigt lycklig i hjärtat.

vad jag däremot fått uppleva på sistone är det här med hur vi folk behandlar varandra. jag kan inte förstå varför man vill andra människor illa eller önskar dom ngt hemskt istället och för att man inte kan glädjas för deras skull och framgångar. all comes down to one thing though, avundsjuka, vilket är en äcklig sjukdom man måste göra sig av med illa kvickt. tänk vad mycket tid och negativ energi man slösar på att vara avundsjuk istället för och bara vara positiv. jag själv har tagit modet till och gjort ett bortfall av människor som gett mig den negativa energin av just avundsjuka och idag mår jag mycket bättre eftersom att jag slipper drama, bråk, ångest, förvirring. im just a happy me and that is how i want it.





vem är jag? - dag femton.

dag 15 – en resa jag har gjort



att resa är ju det bästa jag vet och under mina 25 år så har jag rest otroligt mkt. jag skulle ju jättegärna vilja prata om min jorden runt resa igen, men nu får det vara bra. tänkte jag kan skriva upp alla länder jag varit i istället och skulle man ha ngn fråga eller tips/råd så får man väl fråga specifikt.

danmark
norge
tyskland
holland
polen
österrike
schweiz
tjeckien
frankrike
belgien
spanien
italien
malta
israel
egypten
malaysia
thailand
filippinerna
australien
nya zealand
fiji
usa
honduras
jamaica
tunisien
england


dessa är de jag kan komma på just nu, dyker det upp ngt, så får jag väl lägga till det i efterhand.






vem är jag? - dag fjorton.

dag 14 – min favoritfilm 

 

nu kör vi tre på raken igen.
vet inte om jag egentligen bara har en favoritfilm, men visst finns det många jag tycker om, en gammal favorit är filmen gilbert grape med leonardo dicaprio. han har blivit en av mina favoritskådespelare och är verkligen ett geni på det han gör i exempelvis, shutter island, aviator, blood diamond. en annan film jag gillar där han även är med i är revolutionary road. en annan skådespelare som också gjort tre av mina favoritfilmer är ryan gosling. i the notebook, drive och självklart crazy, stupid, love. den sistnämna är ett måste tycker jag.

sen har vi en annan favorit actor som är christian bale, allt han gör blir, för mig, till guld, haha. han är så otroligt duktig! sen kanske det bara är min uppfattning. men då får det vara det! :)











oh la la.

god morgon!

igår va jag nog duktigast på länge. inte nog med att jag körde ett yoga pass så körde jag på med ett spinning pass några timmar senare. gud va svett man vart men otroligt uppfriskande. spinning kommer jag nog lätt vilja börja med, det enda jag kan känna är att man jobbar för lite med överkroppen, men det får jag kompensera med annat :)

idag vid tre tiden ska jag lämna in bilen på verkstad för besiktningskoll. hade en tjej som backa rakt in i bilen och behöver nu få den fixad, så det är väl det. senare ikv kör jag på ett nytt pass latinjam, recension kommer imorgon.

min söta black beauty måste till sjukhus och plåstras om :(

 

 

 




vem är jag? - dag tretton.

dag 13 – någonting jag vill ha


någonting jag har letat efter i månader är en tallrikshylla. det är verkligen någonting jag vill ha. men jag vill ha en unik som inte alla kan köpa varsomhelst och det hittade jag aldrig. tills för någon vecka sen på tradera. och nu är den äntligen på väg hem till mig. den är en aning för liten i bredden men what the hell, den är unik och otroligt fin :) så nu är den äntligen på väg, bara någon dag så har jag den i mitt fina lilla palats. dock kommer det ta ett tag innan jag får upp den på väggen.




 

 

 




namaste.

har precis utfört mitt första yoga pass och jag måste säga att jag är positivt överraskad. jag brukar inte kunna koppla bort mina 3, 590 632 olika tankar på beställning men jag måste säga att jag va väldigt duktig och är stolt över mig själv över att jag iaf bara hade två till tre tankar men som jag genast försökte koppla bort och börja fokusera på andningen ist. det gick bättre än förväntat.

ska ge det några ggr till så får vi se om det är ngt jag vill fortsätta med, men denna gången kändes det bra så vill iaf testa igen.

afropowerdance va dock inte mitt element, testade det för ngn vecka sen och även ifall jag gillar dans, så gillar jag inte dans som gympass för det blir inte riktigt dans utan mer aerobic och det är nästan det värsta jag vet.



 

 

 

 




vem är jag? - dag tolv.

dag 12 – mina vänner


ja mina vänner. jag är faktiskt glad över de vänner jag spenderar min tid mest med. och det är två till tre pinglor jag väljer och umgås med mest.

den ena är självklart min kusin jack. hon har varit med mig så länge jag kan minnas och i våra tidiga år vart det mest uppläxning allt handla om, men på senare år har hon och jag verkligen kommit varandra nära och vi är så lika varandra på många sätt och vi kan alltid vara helt ärliga mot varandra om allt, och då menar jag ALLT. om man skulle lyssna på våra samtal så skulle man inte förstå hur det ens är möjligt för oss att förstå varandra. hon är mitt hjärta för alltid.

sen har vi jensan som har kommit mig så otroligt nära. med henne är jag mest glad för att jag får chans och vara hennes vän, hon är en mkt fin människa och finns alltid där för mig oavsett vad. likaså där kan vi också ha helt utspårade samtal som man själv inser måste låta jättekonstigt för utomstående. men vi har alltid roligt och vi skrattar väldigt mkt. och är det tyst mellan oss i mer än tre min är ngn i djupa tankar (oftast är det jag som frågar vf det är så tyst :P) hon har en mkt speciell plats i mitt hjärta och kommer alltid ha det.

vi har även c, som är mer utav en lillasyster. nu på senare tid har vi tråkigt nog inte setts på ett tag, men hon har nytt jobb och jobbar för fullt och jag är väldigt stolt över henne och detta är ju inget som påverkar vår relation negativt, allt har sin tid. men hon vet precis som jag vet att är det ngt så har vi alltid varandras back.

hade kunnat rabbla upp ett antal till, men tänkte att jag iaf skulle berätta om de som jag håller mest kontakt med och som alla har en stor del av mig och göra. <3



vem är jag? - dag elva.

dag 11 – en ovana jag har


en ovana jag har är att jag är väldigt stökig och all over the place, det kan man bevittna i min lägenhet men även i min bil. och jag må ha världens sämsta ursäkt men jag står bakom den till hundra procent och det är att min stökighet eller ordning reflekterar över hur min livssituation ser ut. har jag ett stressigt och kaotiskt liv (för stunden) så ser det dessvärre ut som det gör just nu. och jag tror att om jag bara lyckas få rätsida på saker och ting, som börjar hända just nu, så börjar ordningen falla på plats här hemma med. jag brukar ofta få städnojjor och vilja sätta på högmusik och städa massa men det slutar med att jag organiserar massa annat smått som för ögat är osynligt, haha. men men time will tell, är det på rätt väg så faller allt annat på sin plats.



vem är jag? - dag tio.

dag 10 – någon jag vill träffa just nu


jag har märkt att jag är rätt dålig på och hålla en konsist och kontinuerlig uppdatering, men jag gör verkligen mitt bästa.

någon eller några jag hade velat träffa just nu är definitivt mina bortgångna mor och far föräldrar. alla dem fyra hade varsin stor del av mitt hjärta och jag saknar dem ngt enormt. de va dem finaste och mest osjälviska människor jag någonsin mött.

sen har jag ju självklart fler personer jag skulle vilja träffa just nu, min pojkvän främst, vet att vi ses varje dag men kan inte få nog och hade velat ha honom här bredvid mig, just nu. sen har jag även en mkt speciel person som jag har ägnat många tankar åt och det är författarinnan till diplomatdottern, karolina johansson. har haft en oerhört tur att få prata med henne i telefon i hela trettio minuter och det va verkligen en stor deal för mig. och jag skulle gjort mkt för och kunna sätta mig med henne och prata och bara spendera tid ihop med varandra. har ni inte läst diplomatdottern, är det på god tid att ni gör det.

diplomatdottern av karolina johansson




vem är jag? - dag nio.

dag 9   – ett bra beslut jag har tagit


under mitt 25 (snart 26) åriga liv, har jag givetvis tagit en massa beslut, bra och dåliga. men två av mina bättre beslut va att jag valde att flytta till sthlm vid 19 års ålder, helt ensam, först och främst för att göra ett miljö ombyte men också för att lära mig ta hand om mig själv helt och hållet. jag flyttade till en stad där jag inte kände en själ och det första till det tredje året trivdes jag som fisken i vattnet. däremot det sista året, efter jorden runt resan, började jag omprioritera vissa saker. vilket främst var att jag ville vara nära min familj och nära vänner. vilket då ledde till mitt andra av de bättre beslutet som då va att flytta tillbaka till mitt kära malmö. än har jag inte ångrat mig, trivs bra i min fina lya med nära till familj och vänner, däremot kan jag ofta känna att jag igen vill härifrån. malmö är trots allt en väldigt liten stad och har självklart fördelar men även många brister. dock har jag nära till köpenhamn om man skulle vilja rymma iväg några dagar.

idag kan jag känna att vart jag än hamnar i livet, så vill jag alltid ha min bas i malmö. så en lägenhet eller ett hus i malmö är något som jag alltid kommer att ha.






vem är jag? - dag åtta.

dag 8   – mest minnesvärda upplevelse


min absolut mest minnesvärda upplevelse är ju självklart när jag hoppade bungy jump, däremot trodde jag att det skulle fylla något i mig som fattades, men det gjorde det dessvärre inte. det var kanske inte tillräckligt äventyrsfullt eller farligt som jag ville det skulle vara eller ja, kännas.

men iom att jag redan berättat om det och visat foto så tänkte jag ta upp en annan minnesvärd upplevelse som hör ihop med mitt bungy jump. och det är att jag åkt jorden runt i fyra mån. och det var just under dessa fyra månader jorden runt som jag en dag bestämde mig för att finally hoppa bungy jump.

denna helt fantastiska resa och upplevelse delade jag med maddie (som idag är en väldigt nära vän, trots avståndet mellan oss). vi kände varandra knappt när vi åkte. vi hade precis börjat jobba ihop på gröna lund i sthlm och efter en vecka vart det bestämt (kanske inte helt skrivet i sten, men till stor del iaf). en månad efter tror jag det var, gick vi och boka och betala biljetterna. and that's it. vi åkte och vi hade det helt sjukt kul, bråka nog inte en enda gång, vilket gjorde det hela ännu mer värdefullare för att man slapp ödsla tid på och reda ut onödiga dispyter.


en värdelös bild, såg jag nu, men hursomhelst, den första är i california, disney world. den andra är i fiji på ett ställe som heter coral view. den tredje är på en vinprovning i nya zealand, den fjärde är vårt kära hostelrum i sidney och den femte är från thailand i phuket.


 



vem är jag? - dag sju.

dag 7   – mina förebilder


mina förebilder är alla individer i min släkt, stora som små. alla personer i min släkt står för att alltid tycka om sig själv, är starka i sig själva och slutar aldrig kämpa för det dom vill vara. i mina ögon är det något jag alltid vill sträva efter och jag har turen som har dom i min närhet som jag alltid tryggt och enkelt kan vända mig till.






fyndat.

igår vart jag iväg på loppis och fyndade massa! hittade en hattlåda, två flaskor, en fin sliten bricka, lite dörrknoppar, en fågelbur, finfina koppar och min älskade unika låda-på-en-harpa-möbel. jag kom in och kände direkt att jag hamnat i himlen. och damen som sålde allt va helt underbar.

här är den helt underbara möbeln med några av sakerna jag köpte. däremot känner
jag att jag måste fixa till möbeln med lite slipning och målning.






vem är jag? - dag sex.

dag 6   – här bor jag


okej, det vart alldeles för mycket och tänka på igår och har därför inte hunnit skriva för dag sex, däremot så gör jag det nu och nu är det meningen att jag ska visa hur jag bor.

först och främst så bor jag enligt mig själv i ett väldigt fint och trivsamt område. detta är min andra lägenhet och den jag hade innan hade jag i sthlm. när jag bodde i sthlm och ville flytta hem igen så va denna byggnaden (som jag bor i nu) den enda jag kolla på, för jag visste att jag ville bo just i dessa lägenheter.

har bott i denna lägenheten nu i snart två år och eftersom att min lägenhet fortfarande är under rekonstruktion så är här inte klart ännu, men kan ge några previews.


mitt sovrum november 2011





mitt nyrenoverade kök november 2011






vem är jag? - dag fem.

dag 5   – Innehållet i min väska


vet inte vart denna dagen tagit vägen, har haft fullt upp med och handla och laga mat så har inte haft tid och fota innehållet i min väska, mest för att jag nästan aldrig använder ngn.

men väskan jag hade senast innehöll min plånbok, min korthållare, lite kvitton, mina hemnycklar, bilnycklar, handkräm och sist men inte minst min mobil. that's about it. believe it or not!

jag är en ganska messy person och går hellre runt som en packåsna i mina fickor men det ska det bli ändring på :)






den femhundrafemtio gången gäller det?



har sagt att jag ska börja med hårdträning hur länge som helst nu, men verkar inte hitta min motivation.
förstår inte vart den tagit vägen :(

hur som helst så ska jag ge mig på'et igen. denna gången kör jag lundstyle. det funkade bra med dansen i lund förra terminen och får då helt enkelt fortsätta där. men kör gym innan jag känner att jag kan lägga pengar på dansen igen. kanske lämnade jag min motivation i lund och hittar det nu när jag ska börja träna där? we will see and time will tell... beach 2012 here i coooome!






vem är jag? - dag fyra.

dag 4   – min reaktion när jag ser mig själv i spegeln


hmmm, ja min reaktion är väl för det mesta ganska flat. asså jag tänker inte så mycket när jag ser mig själv i spegeln. däremot om jag varit ledsen kvällen innan hatar jag och se mig själv på morgonen efter, då jag får mycket röda fläckar för att mina tårar verkar bränna i mitt ansikte, haha. och när jag är fixad kan jag emellanåt tycka att jag ser söt ut, men oftast är det bara denna reaktionen:                                 (alltså ingen)








vem är jag? - dag tre.

dag 3   – vad jag hade på mig idag

 

iom att jag har tvätt tid idag så har jag inget speciellt snyggt på mig, ska springa upp och ner till tvättstugan och runt i lägenheten i mjukiskläder, hög musik och fixa. så här blir det nog hela kvällen framöver, om inget drastiskt händer, och det gillas!

lite tråkigt är det dock att jag inte kan bjuda på ngt foto, men tro mig det är egentligen inget och se, haha. innan tvätt så ska jag nu vila upp mig så jag har ork och energi till detta.










vem är jag? - dag två.

dag 2   – mina drömmar & ambitioner


mina ambitioner ändras hela tiden eftersom att jag har så svårt för och bestämma mig om vad jag har lust och hålla på med hela mitt liv. saken är den att jag känner inte att jag vill göra just en sak hela livet ut utan jag mår bra av att mina ambitioner ändras med jämna mellanrum. får dock inte bli alltför ofta som på den senaste tiden. hursomhelst så är mina ambitioner just nu att gå klart lärarutbildningen, att jobba hårt inom mina två jobb jag har fram till att jag är färdig med utbildningen samt även att alltid följa mitt hjärta. följer jag mitt hjärta, kommer jag alltid att hitta rätt.

sen har vi då mina drömmar. två av mina alltime drömmar har redan slagit in. den första är att jag har åkt jorden runt i 4 månader och den andra är att jag har hoppat bungy jump. och det är jag tacksam över då många kanske inte får chansen till att göra det. drömmar jag ännu har är att hoppa sky dive, det är verkligen den högsta drömmen jag har och sen är det givetvis att jag ska få uppleva mitt eget bröllop :)


me doing the bungy jump at the kawaru bridge in new zealand.

 

 

 




internetkaos.

mitt internet la av igår verkade som. efter att jag jobbat klart va tanken att skriva inlägget för dag nr 2 och då gick det såklart inte och komma in :(
Så det får bli två inlägg idag.. det första kommer nu alldeles strax, sen ska jag nog förbi mamma innan jag tar tag i tvätten vid fem. buuhuu!

ha en trevlig lördag allesammans!



ajkia.

häromdagen åkte jag och min kära kusin till ikea och fick handlat en del. har varit ute efter forsla tallrikar ett tag och denna gången fick jag tummer ur ändan och köpte 12 st. wihooo! däremot missa jag lite utav det jag egentligen kom dit för men det får inhandlas en annan gång.

mitt inköp på ikea för denna gången.








vem är jag? - dag ett.

dag 1 - 10 fakta om mig


1. jag har en tendens och bli riktigt arg om jag är hungrig och inte fått äta, då är det kört!

2. min all time favourite frukost macka innehåller - mjuk fralla, smör, nutella, ost skiva, ishavsröra, bacon och slutligen gurka. *yummie*

3. överanalyserar allt!

4. gillar inte och skriva med stora bokstäver.

5. detta vet nog alla som känner mig, men för dem som inte vet så är jag nog den andra mest sentimentala människan på denna jord, efter min egen far.

6. jag är duktig på att påbörja ngt som jag inte kan avsluta för att jag tröttnar på det.

7. folk har oftast fel angående deras första intryck av mig. i'll leave it at that.

8. borstar nästan aldrig mitt hår.

9. va fullkomligt förälskad i mcdonalds (maten givetvis) i flera år. kunde deras menyer utantill och har typ testat allt på menyn

10. jag är som lyckligast när jag får vara kreativ!





vem är jag?


den här listan jag har tjatat om (eller kanke bara tjatar om den i mitt eget huvud) är till för att jag ska komma in i hela det här "uppdatera-varje-dag-modet". det kommer vara 31 olika punkter för och lära känna mig bättre dessutom. ni kommer hitta den under kategorien vem är jag?. så här ser den ut:

Dag 1   – 10 fakta om mig
Dag 2   – Mina drömmar & ambitioner
Dag 3   – Vad jag hade på mig idag
Dag 4   – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
Dag 5   – Innehållet i min väska
Dag 6   – Här bor jag
Dag 7   – Mina förebilder
Dag 8   – Mest minnesvärda upplevelse
Dag 9   – Ett bra beslut jag har tagit
Dag 10 – Någon jag vill träffa just nu
Dag 11 – En ovana jag har
Dag 12 – Mina vänner
Dag 13 – Någonting jag vill ha
Dag 14 – Min favoritfilm
Dag 15 – En resa jag har gjort
Dag 16 – Det här upprör mig
Dag 17 – En bild på mig själv för tre år sedan
Dag 18 – Något jag ångrar
Dag 19 – Vad jag åt idag
Dag 20 – Mitt senaste köp
Dag 21 – Något jag oroar mig för
Dag 22 – En bild på mig, tagen av någon annan
Dag 23 – En låt som får mig att gråta
Dag 24 – Min favoritplats
Dag 25 – Det här saknar jag
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritfödelsedag
Dag 28 – Ett ögonblick
Dag 29 – 5 saker på min bucketlist
Dag 30 – Min musiksmak
Dag 31 – Den här månaden




nails by j.

idag är det första mars och min lista som jag tjatat om sätter igång idag, men först tänkte jag att jag skulle göra reklam för min kära tjorven och hennes naglar. skulle folk läsa min blogg (förutom du tjorven) och vara intresserade och bo i malmö/lund trakten får ni jättegärna ge en kommentar så tar jag det med henne :)

här kommer iaf två bilder på mina två senaste naglar:

duktiga jensan.

 




väggtext.

för någon dag sen fick jag äntligen min efterlängtade väggtext, har suttit på den i snart ett år och när jag äntligen hitta ett bra företag för och slutföra den fanns det ingen mer tid att spilla.

nedan får du se slutresultatet och vill ba passa på och tacka för servicen på stil companiet. ska ni köpa väggtext eller kanske designa en själv så rekommenderar jag dom :)