off we go.


imorgon beger jag och mami oss till min storebror för och fira hans och hans fästmös födelsedag :) ska också bli mysigt och få träffa min underbara brorsdotter som nu snart fyller sex år. stor-tjej! :)

men innan dess återstår packande och bestämmandet av kläder! wäääääh!




näktergalen.


när jag började på mitt program fick jag en flyer om att vara mentor för ett barn. jag som verkligen älskar och jobba med barn tveka inte en sekund på det!

i oktober träffade jag mitt mentorsbarn för första gången och idag har vi träffats ca sex gånger. hon är en tjej på åtta år som till en början vart väldigt blyg men insåg snabbt att hon gillade och läsa och va väldigt lugn. så under dessa gånger har vi varit på biblioteket och lånat lite böcker, museum och en tomteutställning :) idag ska vi bara ta en fika och umgås, ska bli mysigt!

ttyl...




nu är det jul här i vårt hus...


passade på och köpa lite julsnacks som är behövligt när man pluggar, idag köpte jag dammsugare smaksatta med pepparkaksgojs sen köpte jag även pepparkakor doppade i choklad. lite kuligt tänkte jag. va även påväg att köpa saffransgifflar men tänkte jag kör på det nästa gång :)

min observation är iaf klar och nu ska det läsas med mitt snackedisnack!

godnatt på er!




i adore them.


nu har jag varit både på observation och simning.

observationen gick hur bra som helst, va lite nervöst, men det gick jättebra, så snälla och duktiga barn! nyfikna också men det ska de vara det gjorde mig bara glad :)

efter det begav jag mig illa kvickt till simningen och simmade en halvtimme, det är verkligen ngt jag har fastnat för. har nog simmat sex ggr på två veckor, så det känns ännu väldigt rätt!

nu har jag åkt till mamma för att skriva ihop en del av observationen, ska iväg och handla lite mat samt låna en bok på bibblan som jag ska ha läst till imorgon :( i will try to do my best!




observation.


buuu, känner mig faktiskt väldigt nervös för och göra observationen, men det är nog bara nu innan.

jag ska observera en svensklektion i en åk1-3, och jag ska då vara i en åk 2. ska skriva lite allmänt om lektionen för att sedan kunna sätta in den inom de tre ämneskonceptionerna. så måste skriva en hel del, om jag inte har kramp i min hand sen så har jag misslyckats, haha.

därefter blir det lite simning, innan jag tar mig hem för och skriva ihop min observation. så vi hörs lite senare!

ha en trevlig dag!




when the weather works against you.


ååååååh, seg dag som vanligt. fick provat på drama idag i skolan. inte alls min grej trots den teaterapan som jag är. fryser typ ihop så fort det är framför en lite större publik. i detta fall typ femton stycken, haha. men det är bara till att öva på :)

imorgon är det dags för observation i samma klass som jag har min vfu i :) ska bli kul och få se de små liven igen!

just nu blir det nog bara till och plugga eller krypa ner under täcket och gotta mig med massa serier. natti natt!




done deal.


jag gillade verkligen den sista delen av twilight. är inte så fullt insatt i filmerna jämfört med min väninna som jag brukar se dessa filmer tillsammans med. men jag gillade faktiskt den, jag lever mig verkligen in i filmerna och blev väldigt besviken när jag, efter filmens slut, insåg att det faktiskt inte finns vampyrer :( haha.

idag har vi varit i skolan och jobbat med alfons och soldatpappan. i år fyller också alfons fyrtio år och på bibilioteket i husie, malmö, kan man ta del av en utställning som husies skolor har skapat. titta gärna på den! :)

ska lite senare hämta mina två gamla äppellådor som jag hittat på blocket, är helt i extas! har en ypperlig idé till dessa fina lådor.

men nu, ska jag bara glassa med lite mat och sådant. toodles!




twilight.


idag är det dags för twilight. ska iväg med min guddotters mamma och breaking dawn del två. förra gången satt vi med på twinight som biograferna anordnar. då kollade vi på hela fyra filmer fram till ett på natten. detta året kände vi inte riktigt för det, så vi biar på dagen och kanske kör en liten middag efter :)

hrsomhelst ska det bli väldigt spännande och se sista filmen, är förväntansfull och tror jag kommer tycka den e lika bra som de flesta twilightfilmerna :)




5 month paus.

am i back? well time will tell.

jag har nog en hel del och uppdatera om, då det har skett stora men förväntade förändringar för mig.

i sept började jag min fyra års långa utbildning som grundlärare för åk 1-3. i nuläget har jag precis avklarat 1/16 av utbildningen. den första kursen var SO och inom den bearbetade vi geografi, religion, samhälle och historia inom loppet av 8 veckor. vi har även haft en veckas lång introduktion på den skolan jag ska praktisera vid, och det va jätteroligt och få prova på!

jag har även blivit nominerad till att åka utomlands och studera via min utbildning. hur fantastiskt är inte det? :) nu väntar jag bara på att träna och utföra ett toefl test sen vidare till ansökningen så får vi se hur det går!!?

det får väl räcka som uppdatering just nu, skriver igen så fort jag får lite tid.

have a nice one...