fyrtio dagars fasta...


... börjar nu!

visste inte så mycket om fastan innan påsk förrän igår. under tiden jag satt med mina kusiner igår pratade vi om just fastan och att man egentligen borde göra det.

men att inte äta från soluppgång till solnedgång är uteslutet. jag måste få äta!

så vi satt och läste en massa om just fastan i de olika religionerna. inom den kristna så har det blivit allt mer slappt, nu innebär fastan kanske att fasta från en ovana man har. t ex alkohol eller godis och så.

och inom den katolska så vart det att man inte åt kött på ons och fre fram tills påsken och om man ville köra på lite hårdare kunde man sluta äta kött över huvudtaget i 40 dagar med undantag för söndagar.

så jag bestämde mig för att fasta från en dålig ovana som i detta fallet kommer att vara "äta ute" men också att jag slutat äta kött, utan undantag för sön. och detta ska jag göra i 40 dagar.

df avslutade jag min fasta igår med en fika på graffiti tillsammans med jensan!




väggtext.


åååh, har varit sugen på och beställa en väggdekor i form av en text som jag vill ha precis när man kommer in genom ytterdörren.

har hittat ett bra ställe på internet som heter Stil Companiet. de har hur många typsnitt och färger som helst. så blir ni någonsin sugna på att göra en väggdekor så gå in där.


bild lånad från: Stil Companiet.



blöööö.


har så ont i min överarm för att jag stått och målat över köksskåpen!
helt otroligt att jag ba fick ngt ryck och tog tag i det idag, och det tog sammanlagt typ 4 timmar och få det klart! amazing! det enda jag måste göra sen efter detta är och tapetsera små delar i köket, sen är jag klar med hantverket! duktig tjej asså! *klapp på axeln*




freaky friday.

jag har hittat en lista med trettioen stycken punkter om mig själv. tänkte att jag skulle skriva om en punkt varje dag och på så sätt kanske komma in i detta på ett mer regelbundet plan :) hade varit kul faktiskt.

den kommer börja första mars och ligga i kategorien vem är jag? :)

är hemma hos päronen nu och det blir nog rätt lugnt ikv. om inte gubben kmr hem ikv så blir det nog en liten spadag med mig själv. Lite ansiktsmask, skön musik, kanske läsa, kanske skriva lite (så länge jag är kreativ) och kanske kolla serier får se vad jag hinner :)

ha en fin och trevlig fredag!




morgon.

sååå skönt!
tanken va ju först att jag och jenny skulle till hm:s VIP imorse men det blev inställt för vår del så jag passade på och äntligen få sova ut idag och det har varit värt det!

igår under förmiddagen vart jag ju hos jenny för och fixa naglarna och glömde då att jag har glömt visa bild på de jag hade innan dessa. så ska visa dom lite senare och även de jag har nu :)

åååhh ligger än i sängen och ska strax upp, äta lite frulle och sen åka till mina päron för och chilla lite, vill gärna träna innan så får se :)






vapiano.

kom nyss hem från och ha ätit med en vän på vapiano, gott men mättande!

 




feb. 16 - 2012

igår åt jag en så god egen komponerad falafel :) det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på'et!

imorse körde jag till jensan för och umgås lite och fixa naglarna, fina blev dom. imorgon ska vi på VIP på hm redan kl. 8 på morran! ska bli kul! frulle serveras så jag slipper gå runt hungrig.

ikv ska jag träffa en kompis och käka lite på vappis, sen blir det till och åka hem och laga maud.

min falafel :)

 




feb. 15 - 2012

morgonen började lite annorlunda, mami hade trillat och slagit i huvudet så satt på akuten under hela förmiddagen sen åkte vi runt och fixade allt mami behövde. hon verkar hel och fin så det gick nog bra, som tur är.

igår hade jag och gubben lite valentines finner här hemma. det blev fiskpinnar av lax och potatis till middag och hasselnötsmuffins till efterrätt. smash!

 

 

 




valentine.

happy valentines day!

har lite ärenden och göra sen blir det hem och laga god middag med god efterrätt :)





nanny.

nu har jag blivit varm i dessa nanny kläder :) har kommit in i familjens rutiner och barnen har verkligen kommit mig nära hjärtat! dom är helt underbara :)

jobbar för fullt och sliter på två ställen, skönt när löningen kmr men annars är det lite förvirrande, men d ska nog gå bra.

har kommit in på ett annat framtidspår som jag lutar mig åt nu, trots att jag still väldigt gärna vill bli lärare. men sen är frågan om jag ska sträva efter ngt lite mer, ngt som jag kanske kommer få kämpa för. ska ge det ett försök iaf :)

nu sitter jag med den äldsta och löser labyrinter och om 35 min är det läggdags för han med. god natt säger vi!

 

 




jul all over

idag i malmö har det typ snöat riktigt för första gången, NU kommer vintern liksom?

jag har varit aktiv idag sen jag vakna. steg upp sju imorse och gick till jobbet, efter jobbet körde jag och hämta två paket sen hälsade jag på päronen, sen gick jag och träna, handla och sen äntligen hem :)

har fått hem mina kuddar till sängen, det blev så mysigt och fint. får visa sen. och sen har jag fått hem lite tillbehör till min egen designade tavla som jag ska göra men ska göra en liten typ av tutorial till den.

nu ska min kära kusin komma förbi sen blir det lite matlagning och sen nanna kudde.



if people are trying to bring you down, it only means that you are above them.

är sjukt taggad att min käre twinnie är tillbaka och det ska firas med mat från vapiano :)

jag har en riktigt sketen dag idag och är inte alls på världens bästa humör. därför är det väldigt tursamt att jag har världens underbaraste jobb som barnvakt för barnen gör mig alltid så sjukt glad!

nu kommer mamman snart hem och då ska jag köra hem och laga mat inför morgondagens arbetspass på ett annat ställe.




sjuk..

har dessvärre blivit sjuk och inte kunnat röra på mig, ligger bara och svettas.... (ofrääscht) men vad ska man göra? nu börjar det dock bli bättre.

ska fixa lite mjölk med halstabletter i och fortsätta titta på melodifestivalen för och sen somna gott.

have a nice weekend!